A/A

Dette blir kommunevåpenet i Lindesnes

Kommunestyret har vedtatt at dette blir kommunevåpenet i Lindesnes kommune fra 1. januar 2020.

Kommunevåpenet er utarbeidet av Tress Design AS og viser et nytt, tydelig fyr med murkrone på toppen. Lindesnes fyr er utgangspunktet for symbolet. Fargen er hverken blå eller grønn, men en mellomting som representerer skog, elv og kyst. 

Murkronen på toppen symboliserer at kommunen har en by. 

Kommunevpen 3

Grafisk profil

Kommunestyret vedtok også grafisk profil for den nye kommunen. Den grafiske profilen skal profilere hele kommunens særpreg og kvaliteter på en god måte, og er i likhet med kommunevåpenet en viktig del av kommunens identitet. Den grafiske profilen skal være synlig og tydelig på alle typer materiell, som i presentasjoner, plakater, rapporter, brevmaler, brosjyrer, arbeidstøy, på nettsider, skilter o.l. 
Grafisk profil

Kommunen skal gjennom den grafiske profilen fremstå som en hel kommune, fra hav til hei. Dette gjøres med farger, mønstre og foto. Det er laget seks ulike grafiske mønstre basert på elementer fra de tre kommunene som kan brukes uavhengig eller sammen med kommunevåpenet: en furukvist, bølger som kan være hav, elv og hei, furutrær, furukongler, laks og et kystmønster med laksestige. Blått og grønt i ulike fargenyanser er hovedfargene i den grafiske profilen.
Mnstrene

Ordførerkjede

Kommunestyret vedtok å videreføre dagens ordførerkjede i Marnardal, men bytte kommunevåpenet i midten med nytt kommunevåpen.  Ordførerkjedet i Marnardal har symboler som representerer vår kulturhistorie og den nye kommunen på en god måte: elv, laks, tømmer, møllehjul, rokk og øks. 

 Kommuneflagg

Kommunevåpenet, uten murkrone, brukes som motiv på kommuneflagget. Kommunestyret vedtok også at den nye kommunen overtar rettighetene til gamle kommunevåpen, flagg og symboler. Disse kan brukes ved passende anledninger, som for eksempel ved markering av Mandals 100-års by-jubileum i 2021.

 

Nye Lindesnes

Besøksadresse:

Mandal kommune, rådhuset
Ytre Sandgate 25a

Postadresse:

Nye Lindesnes c/o Mandal kommune
postboks 905
4509 Mandal

Kontakt oss

Prosjektleder
Tillitsvalgte

Spørsmål eller innspill?

Har du spørsmål eller innspill til kommunesammenslåingen?
Da vil vi gjerne høre fra deg.

Send oss en e-post